Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
28/4/2015

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΕΣΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ Σ/Ν ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΡΤ


Ομιλία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαου Βούτση στο σ/ν «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκλητη την ομιλία του Υπουργού ακολουθώντας το σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=2C231bmZnKo&feature=youtu.be


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Περίμενα με αγωνία στα είκοσι δύο λεπτά που μίλησε ο κύριος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναφερθεί στο νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε και το οποίο δεν είναι ουδέτερο, αλλά ούτε και κάτι που μπορούν να διαχειριστούν μόνο τα υπόλοιπα άξια στελέχη και της παράταξής του, αλλά και οι άξιοι συνοδοιπόροι από τις άλλες παρατάξεις. Είναι ένα κρίσιμο νομοσχέδιο που κυριολεκτικά ανατέμνει όλη τη Μεταπολίτευση, ιδιαίτερα από το ’88-’89 και ύστερα μέχρι τώρα, και έχει δημιουργήσει σειρά άγριων καταστάσεων πάνω στο κορμί της δημοκρατίας, για τις οποίες συζητήσαμε και χθες. Και αναφέρομαι στα κανάλια, στην αναλογική εποχή, στην ψηφιακή εποχή, στα πασιφανή σκάνδαλα που συνοδεύουν όλη αυτήν την ιστορία, στα ασυμβίβαστα –γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Βενιζέλος τη μάχη που είχε δοθεί για τα ασυμβίβαστα- στο μεγάλο θέμα που αφορά το πόσα κανάλια χωράει η χώρα από την πληθυσμιακή πλευρά, με την έννοια της διαφημιστικής δυνατότητας για να κρατηθούν στη ζωή, αλλά και σε μια σειρά από ζητήματα, εν πάση περιπτώσει, που απασχόλησαν χθες και όλη την εβδομάδα την Αίθουσα.
Μίλησε, λοιπόν, είκοσι δύο λεπτά ο κύριος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν βρήκε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μιλήσει καθόλου γι’ αυτά τα ζητήματα, καθώς έχει μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες φάσεις, σε διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν –καλές ή κακές- για τη διαμόρφωση αυτού του τοπίου.
Επιτρέψτε μου να σας πω πως η σιωπή του είναι κυριολεκτικά ένα μνημόνιο πίστης στη διαπλοκή, η οποία έχει σφραγίσει αυτό το βρώμικο τηλεοπτικό τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και το οποίο προσπαθούμε σήμερα, διαμορφώνοντας ξανά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να το πάμε σε μια καινούργια εποχή.
Έρχομαι, λοιπόν, σ’ αυτά τα οποία επέλεξε ο ίδιος να μιλήσει, προφανώς για επικοινωνιακούς και άλλους λόγους.
Είναι σαφές ότι υπήρξε για μία ακόμα φορά ένα κρεσέντο υποκρισίας και μία απολογητική στάση υπέρ κάποιων ακραίων δανειστών που δημιουργούν όλο αυτό το κλίμα γύρω από τη χώρα. Αυτά τα οποία είπε είναι απίστευτα. Ο κύριος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η βοήθεια και η αμέριστη συνηγορία προς τους ακραίους κύκλους των δανειστών, δηλαδή προς τους θύτες της χώρας, έχει ήδη προεξοφληθεί. Δεν έχετε ανάγκη πλέον να χάνετε άλλο χρόνο και δεν είναι ανάγκη να εκτίθεστε περισσότερο. Δηλαδή, ό,τι ήταν να πάρουν από την εσωτερική επιχειρηματολογία αυτό το τρίμηνο-τετράμηνο αναλυτικά, με στοιχεία, με πίεση, με την προσπάθεια που γίνεται –εγώ το λέω ως διαφορετική άποψη και δεν συνομωσιολογώ - το πήραν. Έχει προεξοφληθεί. Δεν είναι ανάγκη μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα κατά εβδομάδα να γίνεται αυτή η ακραία, η άθλια απολογητική υπέρ των δανειστών. Δεν είναι ανάγκη πλέον.
Ας δούμε, λοιπόν, τι μας είπε. Μας είπε ότι χθες ο Πρωθυπουργός είπε πως ήταν παραπλανημένος. Επίσης, μας είπε ότι είμαστε ανέντιμοι. Τα βέλη, δηλαδή, πάλι προς την ελληνική Κυβέρνηση.

Παραπλανηθήκαμε και γι’ αυτό δεν έχει πάει καλά η διαπραγμάτευση. Και ήμασταν έντιμοι, διότι δεν ήμασταν εντάξει στις υποσχέσεις τις οποίες είχε δώσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει γι’ αυτά τα οποία επανειλημμένα έχουμε θέσει εδώ πέρα μέσα, ενδεχομένως και κάποιοι Βουλευτές από άλλα κόμματα, παραδείγματος χάριν, για τα 1,2 δισεκατομμύρια, που είναι λεφτά δικά μας, που φύγανε μαζί με τα 11 δισεκατομμύρια, για τα 15 δισεκατομμύρια που είναι το πλαφόν για τα ομόλογα και το ρολάρισμα τους, που αναφέρθηκε χτες ο Πρωθυπουργός αναλυτικά για να καταλάβει και ελληνικός λαός, για τα 1,9 δισεκατομμύρια, τα οποία επίσης είναι χρωστούμενα από αυτά που βγάλανε οι τράπεζες, καθώς καθυστερούσαν και για ενάμιση χρόνο για να πάει η χώρα σε ασφυξία και ύστερα να γίνει το PSI, για το πακέτο Ντράγκι, το οποίο το έχουμε συζητήσει εκατό φορές, δηλαδή τη σωστή κίνηση για την ποσοτική επέκταση, έτσι ώστε με αυτό το 1 τρισεκατομμύριο να ρολάρει λίγο η Ευρωπαϊκή οικονομία -που οι Αμερικανοί, εν πάση περιπτώσει, ξεπέρασαν την κρίση, έτσι όπως νομίζουν αυτοί και με τον τρόπο που νόμιζαν και έχασε σε αγωνιστικότητα η Ευρώπη- και απ’ όπου έχει εξαιρεθεί μόνο η χώρα. Η χώρα τιμωρείται. Εξαιρέθηκε –και το έχουμε πει δεκαεφτά φορές, εγώ τουλάχιστον το έχω πει τρεις φορές από εδώ- από αυτό το 1 τρισεκατομμύριο, το οποίο μοιράζονται ισοπόσως οι χώρες οι οποίες δανείζονται με μηδενικό επιτόκιο. Παίρνουν λεφτά απ’ αυτό το τρισεκατομμύριο και εξαιρείται η Ελλάδα τιμωρητικά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα μιλήσω αργότερα για το ζήτημα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Υπάρχει κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όχι. Υπήρχε δέσμευση της προηγούμενης Κυβερνήσεως σε σχέση με αυτό το ζήτημα; Όχι, δεν υπήρχε. Συμφωνούσε η Ελληνική Κυβέρνηση για την ποσοτική επέκταση και το ότι θα έπρεπε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να τύχουν της ίδιας και αναλογικής βοήθειας σε σχέση με αυτό το πακέτο. Κι όμως, η χώρα εξαιρείται.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Γιατί εξαιρείται;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Να μιλήσουμε για τα πακέτα για τις επενδύσεις σε σχέση με την ανεργία, με τη νεολαία, με τέτοια ζητήματα;
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Γιατί εξαιρέθηκε; Να μας πείτε γιατί εξαιρέθηκε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Α, διότι θέλουν να μας τιμωρήσουν.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα το εξηγήσουμε μετά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Εσείς και αυτοί, αυτό θέλουν. Το καταλάβατε; Λέγεται, λοιπόν, …
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Ηρεμήστε!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Δεν καταλαβαίνετε από λεφτά. Μόνο στη συνομωσία έχετε το μυαλό σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακούστηκε μέσα σε απόλυτη ησυχία. Παρακαλώ να σεβαστούμε τον ομιλητή.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σας εξήγησα ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με συνωμοσία, έχουν σχέση με σχολές σκέψης, με διαφορετική πολιτική, με διαφορετική στρατηγική και με διαφορετική αντιμετώπιση συμφερόντων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, περί αυτού πρόκειται, είναι άγρια σύγκρουση, αντιπαράθεση που γίνεται εδώ και μήνες, εδώ και καιρό και κοινωνικοταξική σύγκρουση μέσα στη χώρα. Η πρόοδος, ο πολιτισμός βγαίνουν μέσα από τέτοιες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αφήστε, λοιπόν, τις συνομωσίες στην άκρη.
Έρχεται, λοιπόν, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτά τα προφανή, τα οποία σας είπα από τα οποία έχει εξαιρεθεί η χώρα μονομερώς, με μονομερή ενέργεια από πλευράς των πιο επιθετικών δανειστών, δεν λέει τίποτα. Δεν τον αφορούν.
Βγαίνει ο Πρωθυπουργός, ειλικρινά, σε μια εξαιρετική -και επιτρέψτε μου για την έκφραση- «deprofundis» συνέντευξη, από την καρδιά του, από μέσα του και λέει προς τον ελληνικό λαό: «Παιδιά έγινε αυτό, το άλλο, το τρίτο. Έχουμε στριμωχθεί γι’ αυτούς τους λόγους κ.λπ.», ανοιχτά και ωραία. Και έρχεται εδώ ο κ. Βενιζέλος να καταγγείλει ποιον; Όχι αυτούς που έχουν εξαιρέσει την Ελλάδα από όλα αυτά που σας είπα και την έχουν οδηγήσει στην ασφυξία, αλλά τον Πρωθυπουργό γιατί τα είπε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Εσάς περιμέναμε!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τον Πρωθυπουργό γιατί δεν έχει σκύψει το κεφάλι. Τον Πρωθυπουργό γιατί δεν πήρε αυτά τα λεφτά, λέγοντάς τους: «Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος. Είμαστε και εμείς μνημονιακοί. Είμαστε σαν τους άλλους. Μην βλέπετε τι λέγαμε. Η Αριστερά είναι σαν τη Δεξιά». Επειδή δεν πήγαμε να πούμε τέτοια πράγματα.
Αποτύχατε στο πρώτο στάδιο. Δύο μήνες ήταν περίπου η ξαφνική ασφυξία. Αποτυγχάνετε τώρα, στο δεύτερο στάδιο που είναι η στρατηγική της παρένθεσης. Νομίζετε πως δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Ενδεχομένως δεν κυκλοφορείτε και πολύ έξω. Εμείς συνεχίζουμε να κυκλοφορούμε πολύ έξω.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μην ανησυχείτε. Κυκλοφορούμε μια χαρά. Να κοιτάτε τον εαυτό σας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Άστο το «μέχρι πότε». Με αυτό ζεις. Αυτό σε κρατάει σε ζωή: το «μέχρι πότε» να σκέφτεσαι κάθε βράδυ. Μέχρι πολλά χρόνια.
Δεν έχετε καταλάβει ότι παρένθεση δεν θα γίνει αυτή η Κυβέρνηση. Παλεύετε ακόμα για την παρένθεση. Μαζί με τους άλλους πυλώνες της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης αυτής της στρατηγικής, παλεύετε με νύχια και με δόντια να γίνουμε παρένθεση. Υπάρχει όμως και τρίτο στάδιο, διότι ήδη έχετε αρχίσει και ψυλλιάζεστε ότι αυτή η Κυβέρνηση ήρθε για να παραμείνει, ότι ο λαός θα μας στηρίξει. Με όλα τα στριμώγματα, με κάποιες πιθανές υπαναχωρήσεις, αλλά με καθαρό σχέδιο για προοπτική και για προοδευτικές και ριζοσπαστικές δομές έχετε καταλάβει πως θα μας στηρίξει.
Τι κάνετε, λοιπόν; Τι ετοιμάζεστε από τώρα; Προσπαθείτε να υποσκάψετε και να αποδομήσετε πρόσωπα. Δείτε κάθε εβδομάδα –έτσι το λέω, για χαριεντισμό- ποια πρόσωπα επιλέγονται από το μακρύ σας χέρι, που είχα πει και την άλλη φορά, από τα μέλη της Κυβέρνησης και από το κοινό γραφείο Τύπου που υπάρχει σε αυτό το καρτέλ της ενημέρωσης που βγαίνουν για να χτυπηθούν. Και τώρα λέτε ότι δεν στηρίζουμε και υπονομεύουμε τον κ. Βαρουφάκη. Ή ότι αυτός πηγαίνει μπρος και εκείνος πίσω από τους Υπουργούς, κλπ. Ο κ. Βαρουφάκης έκανε άριστα τη δουλειά του, κάνει άριστα τη δουλειά του, είναι ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας και η στήριξή μας είναι ολόπλευρη από όλη την Κυβέρνηση σε όλο του το έργο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Γι’ αυτό τον αλλάξατε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τα χειροτερεύετε τα πράγματα, κύριε Υπουργέ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρία Βούλτεψη, παρακαλώ, να ολοκληρώσει ο κύριος Υπουργός.
 ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Στη μία η ώρα είπαμε ότι …
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε Υπουργέ, αν είναι δυνατόν, να ολοκληρώσετε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Με συγχωρείτε, προηγούμενα μίλαγε είκοσι δύο λεπτά για άλλο θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Μην κάνουμε διάλογο, όμως. Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε, παρακαλώ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Δεν πειράζει. Εγώ δεν είμαι, ούτε πρόκειται να γίνω.
Το τρίτο σχέδιο, λοιπόν, είναι το εξής. Και αυτή τη χάρη δεν θα σας την κάνουμε. Αυτό που θα πω τώρα το ακούτε για πρώτη φορά, γιατί είναι σε σχέση με το μέλλον, αλλά πάντοτε το μέλλον αρχίζει από χθες.
Θέλετε να μας ενσωματώσετε και να γίνουμε ίδιοι με εσάς. Αυτό είναι το τρίτο στάδιο αυτής της απέλπιδας επίθεσης που κάνουν και οι φίλοι σας στο εξωτερικό και εσείς. Είναι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο. Μέσα από τη μεγάλη πίεση, μέσα από τη συγκλονιστική πίεση που ασκείτε και τα αδιέξοδα και την ασφυξία που δημιουργείτε, προσπαθείτε μήπως κάποιοι -πολλοί ενδεχομένως- κιοτέψουν, μήπως ενσωματωθούν και γίνουμε τα ίδια, για να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική.
Σας το λέω από τώρα ότι έχετε υποτιμήσει πολλά πράγματα, όπως τα είχατε υποτιμήσει και το 2012 και το 2014. Μην υποτιμάτε καταστάσεις. Να αρθείτε στο επίπεδο και στο ύψος σας για να κάνουμε μία πραγματική, ουσιαστική αντιπαράθεση, σύγκρουση μέσα στη Βουλή, έξω από τη Βουλή, δημοκρατική σύγκρουση με επιχειρήματα, με αγώνες. Αλλά ότι είμαστε κάτι διαφορετικό, ότι είμαστε από δύο διαφορετικές όχθες, είτε θα το καταλάβετε ή θα ζείτε με τη φαντασίωση ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε ίδιοι. Αν νομίζετε ότι θα πάμε να υπογράψουμε μνημόνια, θα πάμε να υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες έχουμε βάλει και θα γίνουμε ίδιοι με εσάς, είστε πάρα πολύ γελασμένοι.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αφήστε την αντιπολίτευση. Ασχοληθείτε με τη χώρα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Το δικό μας σχέδιο είναι σαφέστατο. Δεν μας ενδιαφέρει, κυρία Βούλτεψη, μόνο το μεροδούλι-μεροφάι. Το έχουμε πει εκατό φορές.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κυβερνήστε, κύριε Βούτση. Αφήστε την αντιπολίτευση.
 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρία Βούλτεψη, αφήστε να ολοκληρώσει ο Υπουργός.
Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε, σας παρακαλώ, γιατί ακολουθεί μεγάλος κατάλογος συναδέλφων σας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μισθοί και συντάξεις δεν αρκούν για την οικονομία αυτής της χώρας για να κυλήσει πιο μπροστά. Εμείς βλέπουμε πολύ πιο μπροστά. Μας ενδιαφέρει να πάμε σε σειρά συμφωνιών, διότι το σχέδιό μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση. Το σχέδιό μας είναι, ενώ διαπραγματευόμαστε, να κυβερνάμε με όλη τη σειρά των νομοσχεδίων που έχουν έρθει και για τα οικονομικά και για άλλα δημοκρατικά ζητήματα.
Σας ενοχλεί που θα ξανάρθουν και θα βρουν δουλειά και στην ΕΡΤ και στο δημόσιο οι χιλιάδες άνθρωποι, τους οποίους είχατε απολύσει από τις πιο αδύναμες ομάδες. Σας ενοχλεί, επίσης, ότι αυτό το μακρόπνοο σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχουμε προϋποθέτει πλεονάσματα πολύ μικρότερα από αυτά που είχατε υποσχεθεί εσείς και προϋποθέτει και μία γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους το καλοκαίρι κάτω από το μισό, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πού το είδατε αυτό;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Έτσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την πρόοδο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κι έτσι πραγματικά τότε η σελίδα που τώρα γράφεται και το βιβλίο που τώρα γράφεται από τον ελληνικό λαό θα βρει τη δική του δικαίωση. Εσείς θα είστε μία παρένθεση, εσείς θα είστε η παρένθεση στην πρόσφατη ιστορία.
Σας ευχαριστώ.