Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
12/3/2012

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχέδιο προτεινόμενων διατάξεων σχετικών με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αθανάσιο Τσούρα.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Τάσος Γιαννίτσης στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οι διατάξεις που προτείνονται ενσωματώνουν θέσεις και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών , κατά τις εργασίες της Επιτροπής και στις οποίες κατά τη συζήτηση διαφάνηκε δυνατότητα ευρύτερης αποδοχής μεταξύ των πολιτικών κομμάτων ή περιθώρια περαιτέρω συζήτησης, προς διερεύνηση οριστικών θέσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, στο τέλος της επιστολής του αναφέρει: «Όπως δήλωσα στην Επιτροπή σας στις 14.2.2012, λόγω της φύσης της περιόδου που διανύουμε το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί σκόπιμη ή και εφικτή την κίνηση οποιασδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλίας, εκτός εάν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θελήσει να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.»Για να δείτε την επιστολή του Υπουργού στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πατήστε εδώ
Για να δείτε τις προτεινόμενες διατάξεις σχετικές με την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων πατήστε εδώ