Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
20/3/2014

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΕΣ κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης σε παρέμβαση του στην βουλή με αφορμή την συζήτηση για το νομοσχέδιο «Κώδικας Μετανάστευσης» σημείωσε.

«Η πολιτεία δεν πρόκειται να διαλυθεί. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι είναι ότι αυτό που συνέβαινε μέχρι σήμερα, τα κέντρα των πόλεων να τα καταλαμβάνουν αλλοδαποί έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα σημείωσε, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «τα όργανα της πολιτείας θα μπορούν να λειτουργούν, είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει. Κάποιοι βλέπουν στολές και έχουν πρόβλημα. Η πολιτεία θα λειτουργήσει. Κάποιοι έχουν βάλει πολιτικό στόχο να την διαλύσουν».  

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην ουσία της τροπολογίας η οποία προστατεύει τα δικαιώματα των ενστόλων όπως προστατεύει και τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών τόνισε «Ο άνθρωπος που παίρνει μισθό 700 ευρώ και υπηρετεί την πατρίδα στα νησιά και στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές δεν μπορεί να πληρώνει τα διπλά και τα τριπλά από όσα παίρνει σ ένα μήνα ένα δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί απέναντι στα όσα λένε οι δουλέμποροι στους λαθρομετανάστες να ισχυριστούν»  
 

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες, θέμα το οποίο έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος,  ο κ. Γιάννης Μιχελάκης είπε «Οι αρμοδιότητες εκχωρούνται από τον Πρωθυπουργό για τα μέλη της κυβέρνησης. Θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει η υπογραφή του γραμματέα της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορεί να ενημερώνεται κεντρικά η κυβέρνηση, τι αποσύρεται και τι μπαίνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία».  

Ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν υιοθετεί τα όσα υποστήριξε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι οι λαθρομετανάστες πνίγονται λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση «Αυτή την πολιτική ακρότητα και το πολιτικό ψεύδος, θέλω να ρωτήσω επίσημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ το δέχεται και αν είναι πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε «Επί 32 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα εγώ έχω τα ένσημα μου. Να μας τα δείξουν και κάποιοι άλλοι. Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιους ενοχλεί, ότι πράγματι ήρθε ένα νομοσχέδιο με ευρύτερη πολιτική συναίνεση, αυτό δείχνουν ότι μέχρι τέλους δεν το αντέχουν και δημιουργούν προσχώματα γι αυτονόητα πράγματα»