Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
29/11/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ


Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών στην Ένωση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας

Σε σημαντική εκδήλωση στην Ένωση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας συμμετείχε ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μιλώντας σε περίπου 200 επιχειρηματίες αλλά και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Μονάχου, ο κ. Στυλιανίδης ανέλυσε τις «Στρατηγικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη- Η περίπτωση της Ελλάδας».
Ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε αρχικά στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας. «Η απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup μετά από σκληρές και μακροσκελείς διαπραγματεύσεις αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το ότι η Ευρώπη έχει ακόμα την ικανότητα να υπερβαίνει εσωτερικές διαφωνίες και συγκρούσεις για χάρη της κοινής πορείας των ευρωπαϊκών λαών. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της αρχής της αλληλεγγύης και της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών δομών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση του πακέτου βοήθειας που συμφωνήθηκε τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της επιμήκυνσης για την αποπληρωμή του δανείου αλλά και την ανάγκη της άμεσης υιοθέτηση μιας δέσμης αναπτυξιακών μέτρων.
«Η αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική στην Ελλάδα, η καλή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο και η συστηματική ευρωπαϊκή υποστήριξη θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μετατραπεί από «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης σε success story για τον ευρωπαϊκό νότο. Σε αυτό το πνεύμα η οικοδόμηση μιας βαθύτερης συνεργασίας της Ελλάδας και της Βαυαρίας είναι αποφασιστικής σημασίας» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Μέσω της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή στη διμερή μας σχέση και να θέσει τις βάσεις για μία βαθύτερη συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών στις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας και για τις βαυαρικές επιχειρήσεις οι οποίες διακρίνονται στους τομείς της καινοτομίας και των εξαγωγών. «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας αξιόλογος επενδυτικός προορισμός ο οποίος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία ακόμα πιο ελκυστική και φιλική για επενδύσεις χώρα».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της θέσης της χώρας μας για να λειτουργήσει ως ανάχωμα στο κύμα παράνομων μεταναστών από την Ανατολή. «Η χώρα μου με τις μικρές της δυνάμεις και παρά την κρίση σηκώνει απόλυτα το βάρος φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων. Σκεφθείτε λοιπόν τι θα σημαίνει για την Ευρώπη, για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, τη δημοκρατία και την ανάπτυξή της να καταρρεύσει η Ελλάδα» ήταν τα λόγια του Έλληνα Υπουργού.