Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
4/5/2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣ​Η ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Αθήνα, 04 Μαΐου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση κατά τη γενική δοκιμή στο Υπουργείο, για το βράδυ των εκλογών.

Σήμερα είναι η γενική δοκιμή. Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο, έχει γίνει όλη η τεχνική προετοιμασία κάποιες διαδικασίες ολοκληρώνονται σήμερα. Πιστεύω ότι όλα θα τρέξουν ομαλά , όπως και ότι θα είναι μαζική η προσέλευση των ψηφοφόρων και θα ανταποκριθούμε στο αίτημα της κοινωνίας την Κυριακή το βράδυ να έχουμε αξιόπιστα και συνολικότερα αποτελέσματα όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Για την ώρα εκτίμησης των αποτελεσμάτων:

Υπάρχει ένα τεχνικό κι ένα πολιτικό θέμα.
Ως προς το τεχνικό υπολογίζουμε ότι γύρω στις 9.30 θα έχουμε αποτελέσματα που θα αντανακλούν το 12 με 13% επί του συνόλου των εκλογικών τμημάτων .
Πολιτικά αν αυτό είναι επαρκές για να δείξει το αποτέλεσμα της βραδιάς δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι.
Θεωρητικά πάντα, αναφέρω ως παράδειγμα το ενδεχόμενο να υπάρχουν μερικά κόμματα που η είσοδός τους στη Βουλή είναι οριακή στο 3% όλο το βράδυ οπότε αυτό θα προκαλεί ανακατάταξη εδρών κι ίσως αυτό συνεχισθεί έως πολύ αργά.
΄Αρα μην περιμένετε μια ξεκάθαρη απάντηση πολιτικά στο πότε θα υπάρχει μια σαφής εικόνα. Θα εξαρτηθεί από τη δομή του πολιτικού αποτελέσματος.

Για την ιδιαιτερότητα των φετινών εκλογών:

Είναι πολύ περισσότερα από άλλες φορές τα υποψήφια κόμματα και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πολλά από αυτά μπορεί να μπουν ή όχι στη Βουλή κι αυτό θα καθορίσει την κατανομή των εδρών και για τα άλλα κόμματα .

Για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης επίθεσης στα ηλεκτρονικά συστήματα της Singular Logic και του υπουργείου Εσωτερικών:

΄Εχουμε προετοιμαστεί με τον μέγιστο και καλύτερο δυνατό τρόπο.