Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
23/4/2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΘΡΟΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί αθρόων ελληνοποιήσεων εν όψει των εκλογών, από το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι:

1. Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου 2012 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ήδη εγγραφεί. Επιπλέον η ιδιότητα του Ελληνα πολίτη με το παρεπόμενο αυτής δικαίωμα ψήφου αποκτάται μόνο μετά την ορκωμοσία των προσώπων αυτών και την εγγραφή τους σε δημοτολόγια ( και κατ΄ επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους) και όχι απλώς με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πολιτογράφησης.

2. Οι τρεις αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2011 επηρέασαν τη ροή των αποφάσεων για τέτοια ζητήματα.

3. ΄Ολες οι αποφάσεις πολιτογράφησης που αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια εντάσσονται σε πάγια διαδικασία για νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και όχι για λαθρομετανάστες.

4. Οι πολιτογραφήσεις αυτές αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (γύρω στο 90%) Βορειοηπειρώτες, αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν επί μακρόν στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου. Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που έχει ξεκινήσει και τηρείται την τελευταία εξαετία.