Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
24/6/2016

Απάντηση του ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Μαρίας Λάμπρου όσον αφορά την υδροδότηση της περιοχής του Αιτωλικού του νομού Αιτωλοακαρνανίας.


O Yπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, απάντησε σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Μαρίας Τριανταφύλλου, αναφορικά με την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υδροδότησης του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής έθεσε το θέμα της πολυετούς, πλέον, απαγόρευσης πόσης του νερού στην περιοχή, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας και από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Απαντώντας ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό δεν έτυχε κάποιας αντιμετώπισης όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφού εξήρε τόσο την πρωτοβουλία της Βουλευτού να ακουμπήσει ένα θέμα που άπτεται του ζωτικού αυτού αγαθού, αλλά και το μέχρι σήμερα καλό πνεύμα συνεργασίας του Υπουργείου του με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά παρόμοια θέματα που άπτονται της Αυτοδιοίκησης, μπήκε στην ουσία της ερώτησης.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε:

 «Μπορώ από αυτή τη θέση και από τις συνεννοήσεις που έχω με τον
Περιφερειάρχη, να τονίσω ότι θα είναι προτεραιότητα στην κατανομή του
προγράμματος (περιφερειακού) η χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο, εξ όσων
γνωρίζω, είναι ένα έργο σημαντικό. Υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει ένα
ύψος γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Άρα, πιστεύω ότι θα γίνει επιτέλους, κυρία Τριανταφύλλου, ένα σοβαρό
έργο, όχι αποσπασματικά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, που ξοδεύονταν
πάρα πολλά λεφτά, χωρίς κανένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα».