Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
6/2/2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΧΑΝ


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, συναντήθηκε το απόγευμα, με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τον κ Hahn για τη στήριξή του στο αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.
Ως Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ ο κ. Μιχελάκης, με αφορμή τον σεισμό στην Κεφαλονιά, έθεσε στον Επίτροπο το ζήτημα της ευέλικτης λειτουργίας του Ταμείου Αλληλεγγύης για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.
 
Ακόμα ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε στον Ευρωπαίο Επίτροπο την ανάγκη να υπάρξει στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 αυτοτελές πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο άξονες.
Ο πρώτος να αφορά στη χρηματοδότηση των προνοιακών δράσεων και ο δεύτερος στις αναπτυξιακές δράσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκε επιπλέον το θέμα της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου ενώ ο κ. Γιάννης Μιχελάκης έθεσε και το ζήτημα της Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου και Ισραήλ αλλά και Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σκοπίων, Αλβανίας, και Κύπρου. 
 
Να θυμίσουμε ότι μετά την επιστροφή του από την Κεφαλονιά , όπου είχε μεταβεί ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου μετά το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου, ο Υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με το γραφείο του Επιτρόπου, κλείστηκε η συνάντηση στην Αθήνα προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το σεισμόπληκτο νησί, ενώ έθεσε το ίδιο θέμα στην ομιλία του στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
 
«Είχα συνάντηση με τον Επίτροπο Johannes Hahn. Του έθεσα το θέμα της Κεφαλονιάς. Ο κ. Hahn εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε ότι αφορά την  ενίσχυση του νησιού από Κοινοτικούς πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών.
Συζητήσαμε επίσης θέματα για την ανάγκη ύπαρξης ενός ξεχωριστού προγράμματος για την τοπική