Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
28/11/2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης με επιστολή που έστειλε σήμερα στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Αθ. Καρούντζο ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Δημάρχου Νάουσας κ. Τάσου Καραμπατζού για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα κονδύλια που έλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών μονάδων.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Δημάρχου Νάουσας σε όλα τα ΜΜΕ ότι δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα κονδύλια, αλλά και από το γεγονός ότι προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων της περιοχής στις 27 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι είχαν εκταμιευθεί τα χρήματα από τις 25 Νοεμβρίου!
 
Η στάση του Δημάρχου Νάουσας εγείρει μια σειρά από ερωτήματα, για τα οποία ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την άμεση διερεύνηση τους.
 
                                                    
                                                 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Κύριε Γενικέ,
Μετά από δημοσιεύματα και συνεντεύξεις  στα ΜΜΕ του Δημάρχου Νάουσας κ. Τάσου Καραμπατζού  όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του  η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών  των σχολείων  της περιοχής « μόλις τώρα εγκρίθηκε» ,  θέτουμε  υπόψη σας τα εξής:
Για πρώτη φορά και παρά την οικονομική κρίση, τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων εκταμιεύθηκαν νωρίτερα πριν καν ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος.
Η Τρίτη δόση στην οποία αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος έχει εγκριθεί από 29 Αυγούστου και στις 20 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η τέταρτη δόση. Είναι λοιπόν άξιον απορίας, γιατί ο Δήμαρχος παραθέτει λάθος στοιχεία τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στην κοινωνία.
Το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι στιγμής έχει εγκρίνει κονδύλια ύψους 42.014.057 εκ. ευρώ (Τρίτη και τέταρτη δόση) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους δήμους της χώρας.
 Συγκεκριμένα για το Ν. Ημαθίας έχει εγκριθεί συνολικά μέσα σε τέσσερις μήνες, το ποσό των 727.956 χιλιάδες ευρώ. Από αυτά ο Δήμος Νάουσας έχει λάβει 157.606 χιλιάδες ευρώ από το τέλος Αυγούστου έως σήμερα.
Από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει στο Δήμο Νάουσας για λειτουργικά έξοδα των σχολείων στο έτος 2013 το ποσό των 418.587,51 ευρώ. Το ποσό που διατέθηκε για τον ίδιο σκοπό το 2012 ήταν 236.559,18 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι τα χρήματα εστάλησαν από το Υπουργείο στους Δήμους στις 20 Νοεμβρίου με δυνατότητα εκταμίευσης στις 25 Νοεμβρίου. Κατόπιν αυτού  εύλογο  είναι το ερώτημα εάν ο Δήμαρχος Νάουσας ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών την επόμενη ημέρα, αφού σε κάθε περίπτωση, η παρακίνηση   των μαθητών σε αποχή από τα μαθήματα μόνο τους μαθητές  βλάπτει.
                          
Κατόπιν των ανωτέρω , παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για τη διερεύνηση πιθανότητας ευθυνών στον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των προαναφερομένων κονδυλίων που διατέθηκαν στον Δήμο Νάουσας, έτσι ώστε να σταματήσει από κάποιους η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στους συμπολίτες μας  με  μόνο στόχο  την προσωπική τους προβολή ενόψει βέβαια των δημοτικών εκλογών.
                                                                                             
                                                                                               Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ