Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
29/8/2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΕΔΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


«Η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη μάχη, για να μπορέσει να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή τη μάχη την επιμεριζόμαστε όλοι και μαζί με όλους πρώτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, της οποίας τις προσπάθειες αναγνωρίζουμε.
Στη σημερινή συνάντηση ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί μακρόν τα θέματα των ΟΤΑ και κυρίως το θέμα της χρηματοδότησης.
Βγαίνουν, καταρχήν, τρία συμπεράσματα.
Πρώτον, ότι έχουν προϋπολογιστεί για φέτος να αποδοθούν άμεσα παρακρατηθέντες φόροι, τα 214 εκατομμύρια, τα οποία οφείλονται προς αυτούς.
Δεύτερον, η ΣΑΤΑ των 340 εκατομμυρίων- 299 εκατομμύρια αφορούν τους Δήμους.
Και τρίτον, θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη των χρεωμένων Δήμων, να δοθεί παράταση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να σταθούν όρθιοι.
Πρώτη προτεραιότητα σε κάθε επιλογή δαπάνης για όλους μας είναι τα προνοιακά επιδόματα και οι κοινωνικές παροχές, γιατί ο στόχος όλων και πρώτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να μείνουν όρθια τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία στέκονται δίπλα στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας το οποίο δοκιμάζεται.
Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα συνεργαστούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να βρούμε ξανά το βηματισμό μας προς την ανάπτυξη και την πρόοδο».