Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
30/5/2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, κα Ν. ΤΡΙΧΑΚΗ ΚΑΙ κο Γ. ΤΣΙΤΣΙΜΠΑΣΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

e-mail: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 30 Μαΐου  2011

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ.  Ν. Ραγκούσης  απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στους υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου, κα Ν. Τριχάκη και κο Γ. Τσιτσιμπάση, με αφορμή επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 27 Μαΐου με τίτλο ‘’ Για τη Δημόσια Διοίκηση‘’.

Επισυνάπτεται η επιστολή

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

         

ΑΘΗΝΑ, 30 Μαΐου  2011

Α.Π. 4151

 

ΠΡΟΣ : κα Νίτσα Τριχάκη

κο Γεώργιο Τσιτσιμπάση

Δήμο Αμαρουσίου

Διεύθυνση Πολεοδομίας

 

Αγαπητή Νίτσα, Αγαπητέ Γιώργο,

 

Διάβασα την επιστολή του κ. Δημήτρη Λινού, Χειρουργού, στην εφημερίδα “Καθημερινή” (27.5.2011) με τίτλο “Για τη Δημόσια Διοίκηση” και γι’ αυτό θα ήθελα να σας εκφράσω και εγώ τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και την αναγνώρισή μου για τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που επιδεικνύετε κατά το χειρισμό υποθέσεων των πολιτών, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. 

Σας στέλνω την επιστολή αυτή, όχι γιατί με εκπλήσσει η διαπίστωση αυτή. Γνωρίζω καλά ότι, όπως εσείς, έτσι και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί σας, παντού σε όλη την Ελλάδα, είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες. Άλλωστε, κάνοντας χρήση πληθώρας δημοσίων υπηρεσιών, είμαστε, η οικογένειά μου και εγώ, καθημερινοί αποδέκτες αλλά και μάρτυρες της ευσυνειδησίας και της φιλοτιμίας δημόσιων λειτουργών.

Γι’ αυτό και προτεραιότητά μας είναι να τιμήσουμε την αξιοσύνη αυτή, να την αναδείξουμε ως τον κανόνα που δεν επιτρέπεται να επισκιάζεται από συμπεριφορές των όποιων ασυνείδητων ή και επίορκων που οδήγησαν στην απομείωση του κύρους των δημοσίων υπαλλήλων στη συνείδηση των πολιτών.

Η εδραίωση της απαράβατης αξιοκρατίας και η καθιέρωση της αξιολόγησης – από την πρόσληψη, την μετάταξη ως την προαγωγή και την αμοιβή –, η απόλυτη διαφάνεια μέσα από το πρόγραμμα ΔΙ@ΥΓΕΙΑ, τα νέα εργαλεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Νόμου που μόλις ψηφίστηκε, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, καθώς και η εξίσωση των ωρών εργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, συνιστούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που, προσωπικά, πιστεύω βαθιά ότι θεμελιώνουν μια νέα αξιοπρέπεια για τον Δημόσιο Υπάλληλο. Ενδυναμώνουν τον άξιο λειτουργό, του προσφέρουν ένα νέο θεσμικό περιβάλλον εργασίας, αποτελεσματικότητας και δικαιοσύνης και του ξαναδίνουν το κύρος που δικαιούται στην ελληνική κοινωνία.

Εσείς, πράττοντας το αυτονόητο, συμβάλλετε στο πιο αποφασιστικό: να κερδίσει το κράτος και η αυτοδιοίκηση, ο δημόσιος λειτουργός, την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εμπιστοσύνη, τελικά, στη δημόσια διοίκηση, στους θεσμούς μας, στην πολιτεία μας.

Σας συγχαίρω για αυτό, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε και του κόστους που επωμίζεστε, αλλά και με τη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την πρωτοφανή κρίση. 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Γιάννης Ν. Ραγκούσης