Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
4/12/2017

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κατά την επίσκεψή του στην ΑιτωλοακαρνανίαΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επισκεπτόμενος σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, πληγείσες από το κύμα κακοκαιρίας περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχήν, πράγματι σε αρκετά σπίτια, σε κάποιες επιχειρήσεις, υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές. Είναι θετικό -και αυτό ήταν μια διαπίστωση και των κατοίκων- ότι υπήρξε μία άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο Δήμους. Βεβαίως, η αμεσότητα της κινητοποίησης δεν μπορεί να υπερβεί αφενός κάποιες χρόνιες καταστάσεις, αλλά και την απουσία εδώ και χρόνια κάποιων υποδομών. Αυτά στις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε, των ακραίων καιρικών φαινομένων, κάνανε και τη μεγάλη ζημιά.

Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι των συνεργείων, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει από χθες, να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών που αφορούν, είτε σπίτια είτε επιχειρήσεις ή οικοσκευές. Για όλα αυτά υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να μπουν στο δρόμο της αποζημίωσης. Θα κάνουμε τώρα και τη σύσκεψη, θα δούμε ακριβώς το εύρος της ζημιάς, για την οποία έχουν καλύτερη γνώση και ο κύριος περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι και να δούμε πλέον την επόμενη μέρα, πέρα από την επίσπευση των διαδικασιών, τί σχεδιασμό θα κάνουμε, έτσι ώστε να λύσουμε και μονιμότερα προβλήματα. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι επειδή αρκετά ρέματα έχουν ουσιαστικά φράξει ή έχουν καταστραφεί, επείγει και προτεραιότητα είναι να υπάρξει μία αποκατάσταση αυτών των ρεμάτων, ως ένα πρώτο βήμα, πέρα από τον υπόλοιπο σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί μεσομακροπρόθεσμα. Τα αιτήματα για οικονομική ενίσχυση παγίως ικανοποιούνται, πρώτα απ’ όλα των δήμων προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μπορεί και αύριο, κάποια πρώτα χρήματα θα εκταμιευτούν».