Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
5/12/2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Δίου – ΟλύμπουΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα λειτουργίας του δήμου, με έμφαση στις ανάγκες σε εξειδικευμένο επιστημονικό τεχνικό προσωπικό, αλλά και στο θέμα της αποκατάστασης βλαβών και ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου, από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και τις τρεις δημοτικές ενότητες που τον συγκροτούν, του Δίου, του Λιτοχώρου και του Ανατολικού Ολύμπου.

Ο κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του δήμου για τη σημερινή συνάντηση και κατέθεσε τεχνικό δελτίο από την πλευρά του αναφορικά με τις απαιτήσεις για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της ενίσχυσης. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν επιλογές που βρίσκονται στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τα πρόσφατα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το αίτημα για οικονομική ενίσχυση θα εξεταστεί από το υπουργείο το συντομότερο, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη λογική των επερχόμενων θεσμικών μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.