Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
7/12/2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου


   

      Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θάνο Καρπή.

 Αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο δήμος λόγω της μεγάλης έκτασης και των ορεινών χαρακτηριστικών του, ο κ. Καρπής ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου ώστε να υλοποιήσει μια σειρά έργων για: αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα,  παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης για την αποτροπή κινδύνων λειψυδρίας, διάφορες υποδομές. Ταυτόχρονα, ζήτησε ενημέρωση για τις χρηματοδοτήσεις που δρομολογούνται σχετικά με τις Παιδικές Χαρές, την λειτουργία Παιδικών Σταθμών και άλλους τομείς.

 Επίσης, ο κ. Καρπής αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη βοήθεια  που δόθηκε στον δήμο από το πρόγραμμα για την εκπόνηση μελετών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, χάρη στο οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει τρεις μελέτες.

 Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, από κοινού με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,  τα οποία θα είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν το 2018 και, μεταξύ άλλων, αφορούν στη χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης, ύδρευσης, απόκτησης μηχανημάτων έργων, Παιδικών Χαρών, αγροτικής οδοποιίας. Κάλεσε επίσης τον δήμαρχο να υποβάλλει τα αιτήματά του για την χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σχετικά με θεομηνίες και αντιμετώπιση απειλών λειψυδρίας.

 Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών, ενημέρωσε τον δήμαρχο για την πρόθεση αλλαγής της κατηγοριοποίησης των δήμων, προκειμένου η χρηματοδότηση να κατανέμεται με δικαιότερο τρόπο στη βάση των πραγματικών και ιδιαίτερων  αναγκών τους.