Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
29/1/2018

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Παξών


 

 Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, με τον Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Βλαχόπουλο και τον Αντιδήμαρχο,Γιώργο Λύχνο, παρουσία του βουλευτή Νομού Κέρκυρας, Κωνσταντίνου Παυλίδη.

Στη συνάντηση, η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον υπουργό για την ανάγκη διασφάλισης της υδροδότησης των Αντιπαξών, οι οποίοι στερούνται δικτύου, μέσω ενός έργου που περιλαμβάνει μικρή μονάδα αφαλάτωσης, δίκτυο και δεξαμενές. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα προσωπικού, όπου εξετάστηκαν οι επιλογές του δήμου μέσα στις δεδομένες συνθήκες, αλλά και ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού. Τέθηκε επίσης το θέμα της ενίσχυσης του δήμου προκειμένου να υλοποιήσει έργα αποκατάστασης ζημιών που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε τη δημοτική Αρχή ότι θα εξεταστεί το συντομότερο το αίτημα ενίσχυσης για την αποκατάσταση ζημιών. Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με τις δυνατότητες που εξετάζονται για την ικανή υποστήριξη των ΟΤΑ με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν άμεσα και προβλέπουν απλές και σύντομες διαδικασίες για στοχευμένες δράσεις, μεταξύ άλλων για προμήθεια μηχανημάτων έργου, για την κατασκευή Παιδικών Χαρών, για έργα στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης, αγροτική οδοποιία και ανέγερση δημοτικών κτηρίων.