Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
4/12/2017

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στην ΑιτωλοακαρνανίαΠληγείσες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ΠάνοςΣκουρλέτης, μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ),Θεοφάνη Κουρεμπέ και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο κ. Σκουρλέτης συνοδεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, τον δήμαρχο Αγρινίου, ΓιώργοΠαπαναστασίου και τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τα χωριά Χρυσοβέργι, Φραγκουλέικα, Ζευγαράκι, την Παλαιά Εθνική οδό στην Κλεισούρα και άλλα σημεία, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία.

Στην συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, βουλευτών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, ΑπόστολοςΚοιμήσης.

Ο κ. Σκουρλέτης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό για το θέμα και εστίασε στα εξής σημεία που χρήζουν προσοχής:

-          Την επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών, ώστε και οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν.

-          Τον συντονισμό των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, προκειμένου τα αναγκαία έργα να υλοποιηθούν αποτελεσματικότερα.

-          Την κατάθεση τεχνικών δελτίων από τους δήμους, προκειμένου να εκταμιευτούν το συντομότερο ενισχύσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για έργα στα δίκτυα ύδρευσης και την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες.

-          Την κατά προτεραιότητα διάνοιξη των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από τυχόν νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

-          Τη συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία για ζητήματα αναστολής πληρωμής οφειλών, φορολογικών, ασφαλιστικών και προς τράπεζες.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και τους δημάρχους ότι το υπουργείο θα σταθεί στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτει και με τεχνική βοήθεια. Επιπρόσθετα, ο κ. Σκουρλέτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη χάραξης ενός μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού βάση του οποίου θα προωθηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με πρόνοια για τις αλληλεπιδράσεις τους σε όμορες περιοχές και στη βάση των πραγματικών αναγκών.