Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
21/12/2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο «Νικολάου Σκουφά» Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο «Νικολάου Σκουφά», Ευστάθιο Γιαννούλη.

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον δήμο του, με έμφαση στις υφιστάμενες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης και αποκατάστασης αγροτικών οδών, αλλά και τις απαιτήσεις παρεμβάσεων στα καταπονημένα δίκτυα ύδρευσης, προκειμένου να προφυλαχθούν ορεινοί οικισμοί από φαινόμενα λειψυδρίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε τις νέες δυνατότητες στοχευμένης παρέμβασης σε τομείς όπως η αγροτική οδοποιία, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αντικειμενικές δυσκολίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, αλλά και τις άμεσες ωφέλειες από την ταχύτατη αποκατάσταση βλαβών στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Η χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις ζημιών σε αγροτικούς δρόμους, προβλέπεται από τα νέα εργαλεία που η ενεργοποίησή τους προγραμματίζεται για το 2018.

Τα δύο νέα προγράμματα αφορούν στην χρηματοδότηση ΟΤΑ για έργα Ύδρευσης - Αποχέτευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Αποκατάστασης ΧΑΔΑ, Αντιπλημμυρικών έργων, για προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, για την ανέγερση Δημοτικών Κτηρίων και, τέλος, για την αναγκαία αναμόρφωση των Παιδικών Χαρών.