Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
28/12/2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο ΘηβαίωνΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Θηβαίων, Σπύρο Νικολάου.

 

 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θήβας (ΔΕΥΑΘ), καθώς και οι ανάγκες εργασιών επισκευής και επέκτασης των δικτύων ύδρευσης στα όρια του δήμου. 

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον κ. Νικολάου ότι από την πλευρά του υπουργείου θα εξεταστούν όλες οι δυνατές επιλογές για τη διευκόλυνση του έργου της Δημοτικής Επιχείρησης. Αναφέρθηκε επίσης, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιούνται το 2018 και τίθενται στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία προβλέπουν την υποστήριξη έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

 

Ταυτόχρονα, μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των αναγκών των δήμων και των φορέων τους σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αναμένεται η ενίσχυση της ΔΕΥΑΘ με επιπλέον  είκοσι (20) εργαζόμενους, τους οποίους έχει ζητήσει ο δήμος, μαζί με εικοσιπέντε (25) ακόμη εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.