Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
22/11/2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΕ - ΟΤΑ
 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών μια σειρά από θεσμικά ζητήματα αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια εργασίας ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, ενώ έθιξαν φαινόμενα παρερμηνειών πρόσφατα ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων ή καθυστερήσεων στην εφαρμογή τους. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τους απασχολούμενους  στους ΟΤΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

 

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την πορεία διευθέτησης ορισμένων από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη δρομολογήσει σχετικές παρεμβάσεις.

 

·         Το θέμα της υπογραφής της ΣΣΕ για τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου προωθείται και σύντομα θα οριστεί συνάντηση για την συζήτηση του περιεχομένου της

 

·         Επίσης, στη φάση του προσδιορισμού των μελών της βρίσκεται η συγκρότηση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του πλαισίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

 

 

·         Στο ζήτημα της δυνατότητας των δήμων να απασχολήσουν προσωπικό προερχόμενο από προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, για διαγωνισμούς που, μέχρι πρότινος, είχε ανασταλεί η έκδοση οριστικών πινάκων, επισημάνθηκε ότι  τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αναγκαίων στοιχείων και από τους τελευταίους δήμους, ώστε να προχωρήσει συνολικά η διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος. 

 

 

·         Παρέμβαση αναμένεται από το υπουργείο και για τα ζητήματα τοποθετήσεων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, με παράθεση λεπτομερειών  για τους όρους τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με όσα ισχύουν.  

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι ανάγκες των ΟΤΑ, είναι δύο κύρια  ζητήματα στα οποία επικεντρώνεται η πολιτική του υπουργείου, με διάθεση εξάντλησης των δυνατοτήτων για θετικές παρεμβάσεις. Ως τέτοιες κρίνονται  οι σχετικές με τους εργαζόμενους διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4483/17, η υπογραφή ειδικής  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς και η διάταξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου 2018.