Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
19/10/2016

Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Αθήνα 9,84''.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνέντευξη του  Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στην εκπομπή «η Τρόικα του 9,84» των δημοσιογράφων κκ Νεκτάριου Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρού.


«Η ιστορία δε γυρίζει πίσω και η ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».
Ερωτηθείς για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κεντροαριστερό χώρο, δήλωσε ότι «είναι μια ανάγκη. Η πραγματικότητα το απαιτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να παίξει τον ιστορικό ρόλο που πιστεύουμε ότι μπορεί να παίξει στα δημόσια πράγματα και στην Ευρώπη, πρέπει να ανοίξει δρόμους επικοινωνίας με όλο αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των Σοσιαλιστών και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κουρουμπλής και εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα και τα πρόσωπα που εξελέγησαν στην κορυφή του κομματικού μηχανισμού αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αυτή.
Όσον αφορά τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ότι «η ιστορία αυτή δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ας υποθέσουμε ότι κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος. Ως νομικός, σας λέω ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει έναν καινούργιο νόμο, από ό,τι καταλαβαίνω, ως νομικός. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα η κυβέρνηση να γυρίσει πίσω σε κανένα καθεστώς ανομίας». 
Ο κ. Κουρουμπλής ιδιαίτερα τόνισε ότι η αντιπολίτευση  αρνείται να επιτελέσει τις συνταγματικές της υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση λέει ελάτε να συμφωνήσουμε στην σύνθεση του ΕΣΡ και η αντιπολίτευση αρνείται. Όμως οφείλει να συμμετάσχει και να προτείνει ανθρώπους η ΝΔ. Να προτείνει τους δικούς της με βάση το ποσοστό που δικαιούται.  Τώρα αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση τότε έχει δικαίωμα  να παραιτήσει τους βουλευτές της και να ρίξει την κυβέρνηση. Να κωλυσιεργεί τη λειτουργία του κράτους δεν έχει το δικαίωμα. Θεσμικά νομίζω ότι κάνει εκτροπή. Έκανε το ίδιο και με τη σύνθεση του ΑΣΕΠ. Υπάρχει και μια κοινωνία που κρίνει ξέρετε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών. 
Ερωτηθείς για την επίσκεψη Ομπάμα και την επίδρασή της στη διαχείριση του χρέους, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για γεγονός σημαντικό. «Από εκεί και πέρα, αφού η κυβέρνηση πήγε σε συμβιβασμό, θα πρέπει μέσα στο Νοέμβριο, μέσα στο χρόνο αυτό, για να είμαι σαφέστερος, να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει σε αυτή την υπόθεση. Και να αναγκάσει εκ του λόγου αυτού, για πολλούς λόγους και πολιτικούς και ηθικούς, να αναγκάσει όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή να ασκήσουν την πίεση που πρέπει να ασκήσουν για να κλείσει αυτή η ιστορία. Δεν έχει έννοια να πάμε το 2017. Πρέπει να κλείσει το ταχύτερο και μετά να κινητοποιηθούμε σε όλο τον κόσμο και να ζητήσουμε να τηρηθούν τα συμπεφωνημένα, γιατί αυτή είναι η συμφωνία.» 
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «στο τέλος του 2019 θα κρίνει ο Ελληνικός Λαός, με ηρεμία και νηφαλιότητα, αν αυτή η κυβέρνηση αξίζει της εμπιστοσύνης του.  Επιτέλους όμως πρέπει να αφεθεί αυτή η κυβέρνηση, να επιτελέσει το έργο της. Πολλά πράγματα θα γίνουν μέχρι το τέλος της τετραετίας».  Για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι αυτό είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού.