Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
5/3/2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΣ κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ FM


Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

«Δεν υπάρχει ούτε ενδοκυβερνητική ούτε άλλη εμπλοκή. Επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και είναι σκληρές, θα περιμένουμε την ολοκλήρωσή τους και αφού γίνει, θα μιλήσουμε για το αποτέλεσμα. Σε αυτή την κυβέρνηση ή όλοι μαζί θα πετύχουμε ή όλοι μαζί θα αποτύχουμε. Μίλησα για σκληρές διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα των τελευταίων 24ώρων, αλλά κρατά από το Νοέμβριο, αν δεν με απατά η μνήμη μου και υπάρχει αποτέλεσμα για το οποίο η μία πλευρά δεν συμφωνεί. Ο προϋπολογισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι με τη συμφωνία της τρόικα, αλλά εμείς τον υλοποιούμε. Υπήρχε ένα ζήτημα π.χ. με το πλεόνασμα. Στην αρχή βγήκαν κάποιοι να το αμφισβητήσουν μέσα και έξω από τη χώρα, αλλά τελικά υπάρχει. Υπάρχει το θέμα των τραπεζών που είναι από τα μεγάλα ζητήματα και στο οποίο κάποιοι ξεκίνησαν να μιλούν για πολλά δις και έχουν ξαφνικά προσγειωθεί πολύ πιο κάτω.»

 

Σε ερώτηση για το πολιτικό κόμμα που ιδρύει ο Σταύρος Θεοδωράκης ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε «Πιστεύω ότι θα κριθεί από το λαό, ο οποίος είναι τελικός κριτής. Όμως, τα κόμματα, όσα τουλάχιστον έχουν τη λογική της προσωπικής στρατηγικής και είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής φιλοδοξίας, συνήθως δεν μακροημερεύουν. Δεν λέω ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο προσωπικής στρατηγικής, αλλά θα κριθεί από το λαό. Αν πράγματι υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια πολιτική έκφραση, θα το αποφασίσει ο λαός. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να το βλέπουμε επικοινωνιακά μόνο, με κριτήρια και όρους επικοινωνίας. Πρέπει να δούμε τις ουσιαστικές ανάγκες που καλύπτουν ή όχι τέτοια κόμματα στο πολιτικό γίγνεσθαι.»