Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
25/8/2015

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΕΣΔΑ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπουργού ακολουθώντας το σύνδεσμο: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000015162/N-Boutsis-Apomeiosi-xreous-paragogiki-anasugkrotisi-pataksi-forodiafugis-to-basiko-diakubeuma


ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΕΣΔΑ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
 
«Έβγαλαν προς τα έξω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είπα παρά το γεγονός ότι είχαμε στείλει απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις. Αυτό που τόνισα είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε αγκυλωμένοι σε θέσεις διακυβέρνησης και εξουσίας. Αν ο λαός μας στείλει στην αντιπολίτευση, θα είμαστε στην αντιπολίτευση, δεν θα είμαστε οπωσδήποτε στη συμπολίτευση. Από εκεί και πέρα ότι έχουμε συμφωνήσει σε ότι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές τα βασικά μέτρα και ως αντιπολίτευση, θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα στηρίξουμε αλλά και να εξελίξουμε και το πρόγραμμα μας που είναι αντίμετρα και ισοδύναμα. Ως αντιπολίτευση όμως πλέον. Δεν προμηνύεται να συμμετάσχουμε είτε έτσι είτε αλλιώς στη κυβέρνηση επειδή υπογράψαμε τη συμφωνία. Αυτό είπα και έβαλαν ότι είπα πως όταν βρεθούμε στην αντιπολίτευση θα ξεχάσουμε ότι έχουμε υπογράψει τη συμφωνία. Εμείς αυτά δεν τα κάνουμε».
 
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
 
«Τα δύο προηγούμενα μνημόνια είχαν κάτι πολύ βασικό που κανείς δεν το ξεχνάει. Δηλαδή οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και κάποια άλλα πράγματα που ήταν εντελώς εξωφρενικά που οδήγησαν στην κοινωνική εξαθλίωση. Το βασικό σε σχέση με αυτήν τη συμφωνία που είναι τριετούς διάρκειας είναι ότι γίνεται παραδεκτό πως ανοίγει το θέμα του χρέους και μάλιστα όχι απλώς ανοίγει αλλά σε ένα βαθμό θα επιλυθεί κιόλας. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη εξοικονόμηση από τα ετήσια πλεονάσματα θα δοθεί ένα χρηματοδοτικό απόθεμα μαζί και με τη συμμετοχή, έστω και για εφτά μήνες, στην ποσοτική επέκταση του προγράμματος Ντράγκι, θα μπορέσει η χώρα να μπει στο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα που θα καταστήσει βιώσιμη αυτήν τη συμφωνία. Γι’ αυτό λέμε ότι περιμένουμε να δούμε όλο το κάδρο. Αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα μόνο δεν συνηγορούν ότι θα είναι βιώσιμο διότι έχει υφεσιακά μέτρα, υπερφορολογήσεις. Πλην όμως αυτή η συμφωνία έχει κι άλλες προϋποθέσεις που μπορεί σε τελευταία ανάλυση, εφόσον η αριστερά θα είναι στη διακυβέρνηση της χώρας, να αποβεί επωφελής».
 
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
«Ψέματα δεν είπαμε καθόλου. Λάθος εκτιμήσεις κάναμε. Για παράδειγμα όταν μιλάγαμε για το μέτωπο του Νότου περισσότερο εννοούσαμε τους λαούς και τα κινήματα. Αυτό όμως δεν συνηγορούσε ότι οι κυβερνήσεις τους δεν θα ήταν οι πιο επιθετικές απέναντί μας, όπως φάνηκε. Θυμηθείτε τους δύο πρώτους μήνες διαπραγμάτευσης που απέναντί μας ήταν ο Ισπανός, ο Πορτογάλος και ο Ρέντσι δεν έπαιρνε θέση και βασικά είχαν το Νότο απέναντί τους και ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας. Τέτοιου τύπου εκτιμήσεις όλοι μαζί είχαμε κάνει ως βολονταριστικές.
Κι άλλες μαζί όπως το κατά πόσο θα ήταν προετοιμασμένοι και φάνηκε ότι είχαν ολόκληρο manual κλειδωμένο στις Βρυξέλλες για την υπόθεση του Grexit. Ο Σόιμπλε το ήθελε. Αυτή τη διάσταση της βεβαιότητας ότι ο Σόιμπλε και οι κύκλοι του θέλανε μνημόνιο με δραχμή και Grexit παραδειγματικά, τιμωρητικά δεν την είχαμε. Ακόμα και σε θέματα τακτικής. Το Δημοψήφισμα για παράδειγμα θα έπρεπε ενδεχομένως να γίνει κατά το Πάσχα με ανοικτές τις τράπεζες».