Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
25/5/2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΣΔΑ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπουργού ακολουθώντας το σύνδεσμο:

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000009576/Boutsis-Entimi-mia-sumfonia-pou-tha-bgazei-ti-xora-apo-ton-kuklo-tis-ufesis-kai-tis-litotitas


«Διεκδικούμε την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δίνει προοπτική στη χώρα και θα βγάζει τη χώρα έξω από τον κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης, αυτό είναι έντιμο» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τους Άγγελο Τσέκερη και Γιώργο Κυρίτση ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.  
«Διεκδικούμε μια συμφωνία που θα την καθιστούν οικονομικά βιώσιμα και πολιτικά και κοινωνικά έντιμη και υπερασπίσιμη» υπογράμμισε, ενώ ανέφερε σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας πως προαπαιτούμενα μιας συμφωνίας είναι να υπάρξει μία ενιαία συμφωνία και όχι στάδια, με υποχωρήσεις οι οποίες όμως δεν αναστέλλουν στρατηγικά το πρόγραμμα, ούτε κλείνουν την προοπτική για τη χώρα, αλλά και να τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας και απομείωσης του χρέους.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη "γενιά" συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «τρόικα εσωτερικού» και τους διεθνείς παράγοντες, επεσήμανε πως δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά γίνεται στην ελληνική κοινωνία σε συνθήκες μνημονίου και κρίσης και ποιες δομικές αλλαγές έχουν επέλθει, λειτουργώντας βάσει στερεοτύπων της μεταπολίτευσης.
 
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Ισπανία, ανέφερε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια τροχιά αλλαγής και είναι ενθαρρυντική η πρόοδος αριστερών και αντιμνημονιακων δυνάμεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην ΕΕ με την συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.

Αναφορικά με τα σενάρια περί Grexit, σημείωσε πως «η ειλικρίνεια με την οποία πορευόμαστε και πολιτευόμαστε είναι ένα όπλο που δίνει στον κόσμο την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να "αποδράσουμε" και θα βρούμε από κοινού τους πιο σωστούς τρόπους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση περαιτέρω έρθει στη χώρα μας».
 
«Όλοι έχουν αντιληφθείς πως πρόκειται πλέον περί πολιτικής αντιπαράθεσης με διακύβευμα την τιμωρία και την αναστολή του αριστερού υποδείγματος» υπογράμμισε σχετικά με τη στάση των εταίρων.
 
«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε μια "ανάσα" για να νομοθετήσουμε, για να καταλάβουμε τι σημαίνει κυβερνησιμότητα και να πάμε σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη Βουλή, ως ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να υλοποιήσει με βάση τις αξίες και τις αρχές του προγράμματός της.