Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
27/8/2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΣΔΑ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπουργού ακολουθώντας το σύνδεσμο:  http://www.real.gr/audiofiles/441740.mp3

Στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα με ποιους θα κάνει συνεργασία ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο Νίκος Βούτσης απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι την κατεύθυνση, την πυξίδα, την δίνουν τα ίδια τα αποτελέσματα και η λαϊκή θέληση το τι τελικά πρέπει να γίνει και ξέρετε επίσης πάρα πολύ καλά ότι αυτές οι δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, μέσα στην προεκλογική περίοδο γίνονται ακριβώς για να ληφθούν υπόψη από τους εκλογείς έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι θέλουν».

Στην επισήμανση ότι η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός πως δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αποτελεί λοιπόν προεκλογική σκοπιμότητα ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε: «Λέω ότι είναι έξω από τον δικό μας ορίζοντα μεγάλος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ». Και σημείωσε: «Επί της ουσίας συζητάμε για ένα ενδεχόμενο που θα επαναληφθεί ο πολιτικός χάρτης της Βουλής έτσι όπως είναι σήμερα. Αλλιώς θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, να κάνουμε μία συγκυβέρνηση με αυτές τις δυνάμεις. Δεν είναι στον δικό μας ορίζοντα, στη δικιά μας στόχευση, στο δικό μας πρόγραμμα. Να το λάβει υπόψη του ο λαός περί αυτού πρόκειται».

Στο ερώτημα σχετικά με όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και με όσα άσκησε ως κυβέρνηση ο Νίκος Βούτσης είπε: «Έχουμε δικαίωμα επανατοποθέτησης. Δεν είμαστε μνημονιακοί, δεν έχουμε μνημονιακή αντίληψη. Δεν θεωρούμε ότι τα μνημόνια όταν έχουν υφεσιακές, σοβαρές πλευρές, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είμαστε υποχρεωμένοι μία συμφωνία που μας δίνει και άλλα πράγματα, όχι μόνο έχει ρωγμές, αλλά μας δίνει σοβαρά δανειακά αποθέματα ή ανοίγει το θέμα του χρέους να την συνομολογήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού, έτσι όπως το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο λαός».