Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
3/6/2016

Συνέντευξη του ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στον REALFM και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.


Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε σήμερα συνέντευξη στον Real fm  και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τις απαιτήσεις των δανειστών.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, τουλάχιστον στην έκταση που θέλουν να τα παρουσιάσουν.  Ήταν ορισμένες τροπολογίες που έπρεπε να περάσουν. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.  Εμείς ακολουθήσαμε αυτόν τον δρόμο. Θα πρέπει τώρα και οι εταίροι μας να δείξουν την ίδια συνέπεια που επιδείξαμε κι εμείς στις επιλογές, που μας επεβλήθησαν κατά κάποιο τρόπο από την δική τους πλευρά.

Για την ανάπτυξη.

Από δω και πέρα θα πρέπει η κυβέρνηση μέσω της εξασφαλισμένης κυβερνητικής σταθερότητας,  να κινητοποιήσει  τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες  και αυτές θα πρέπει από την πλευρά τους να συμβάλλουν: Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τουρισμό. Δεν αρκεί μόνο ο μεγάλος αριθμός αφίξεων. Θα πρέπει  οι ξενοδόχοι μας, να φροντίσουν ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των καταναλωτικών προϊόντων, που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας μας.

Είναι μια ευκαιρία τώρα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου,  να βρεθούν όλα τα κόμματα  εκτός της αίθουσας της Βουλής όπως για παράδειγμα στην αίθουσα της Γερουσίας και εκεί  να κληθούν κι άλλες παραγωγικές δυνάμεις ώστε μέσα από τις προτάσεις της  ομάδας επιστημόνων του Κέντρου Μεσογειακών Ερευνών  και απαλλαγμένοι από τα στενά κομματικά συμφέροντα να γίνει ένας διάλογος για την ανάπτυξη, παύοντας παράλληλα, να μειώνει  ο ένας τον άλλον. Πρέπει να πάψουν οι κοκορομαχίες, δεν αφορούν τον κόσμο και πιστεύω πως αυτή η πρωτοβουλία που  μόλις είπα, μπορεί να βοηθήσει.

 

Για την φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Η φυγή  των σπουδαγμένων παιδιών μας στο εξωτερικό είναι πραγματικά μια «γενοκτονία»...

Δεν  μπορείτε να φανταστείτε  πόσο ικανά είναι αυτά τα παιδιά κι έχω προσωπική έξωθεν καλή μαρτυρία επ΄ αυτού για τις εντυπώσεις που κερδίζουν στο εξωτερικό, όσον αφορά τον χαρακτήρα και το επιστημονικό επίπεδό τους.

Για το κυβερνητικό έργο.

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κατανέμει τα βάρη μ΄ έναν δικαιότερο τρόπο που δεν γινόταν παλιότερα και θα κριθεί σε μια τετραετία.

Τώρα αρχίζει ο παραγωγικός χρόνος της κυβέρνησης με το τέλος της αξιολόγησης. Εάν εν τω μεταξύ χάσαμε χρόνο με την διαπραγμάτευση και αυτό, θα κριθεί.