Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
25/2/2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΣ κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1


Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή «πρωινό ΑΝΤ1» και στον Γ. Παπαδάκη επανέλαβε πως δεν αλλάζουν τα όσα ίσχυαν για την ψήφο των ετεροδημοτών.  

«Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο όπου διαμένουν» είπε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι  μέχρι τις 14 Μαρτίου οι ετεροδημότες θα μπορούν να δηλώσουν που θέλουν να ψηφίσουν. Την δήλωση αυτή μπορούν να την υποβάλουν στον Δήμο όπου διαμένουν.

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές για τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών.

«Οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν 4 σταυρούς προτίμησης, στις επικείμενες Ευρωεκλογές και θα υπάρχει μια περιφέρεια.»

Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα κόμματα να βάλουν υποψήφιους για τις ευρωεκλογές και βουλευτές. Ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης για τη ΝΔ, με απόφαση Σαμαρά, οι βουλευτές του κόμματος που θέλουν να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές θα πρέπει να παραιτηθούν  πρώτα από την κοινοβουλευτική τους έδρα.