Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
29/5/2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΣΔΑ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ 989 ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ


Για «προφάσεις εν αμαρτίαις» κατηγόρησε τους δανειστές μέσα από τον Alpha 989 ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι κάποιοι πολύ σκληροί των Βρυξελλών, προσθέτουν ζητήματα για να μην υπάρξει συμφωνία.
 
«Κάθε ώρα που περνάει κάποιοι κύκλοι των Βρυξελών προσθέτουν ζητήματα για να μην υπάρξει συμφωνία
ξαφνικά βάλανε θέμα να υπάρξει νομοθεσία για την ετήσια κρατική επιχορήγηση των κομμάτων ενώ ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από κοινού. Τώρα ξαφνικά ζητάνε οδηγίες από το υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βούτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ξαφνικά έχουν θυμηθεί ότι δεν είχε περάσει τα τελευταία χρόνια και είχαν αρνηθεί ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, είτε για να κωλυσιεργήσουν είτε για να το περάσουν.
 
«Δεν είναι σοβαρή κατάσταση και σωστά ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η βασική ύλη της διαπραγμάτευσης έχει τελειώσει, έχουν καταγραφεί οι συμφωνίες και άρα θα ήταν ώριμο να προχωρήσουμε σε συμφωνία άμεσα», τόνισε ο κ. Βούτσης. 

Πρόσθεσε ότι είναι εφικτό το ενδεχόμενο μια έντιμης συμφωνίας και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η επίκληση της κομματικής πειθαρχίας.
 
«Μίλησα για ενδεχόμενο έντιμης αλλά ίσως επώδυνης συμφωνίας. Το κλειδί είναι να δίνει προοπτική, να είναι οικονομικά βιώσιμα για τη χώρα. Ελπίζω ότι μια συμφωνία που θα έχει το τεκμήριο της οικονομικής βιωσιμότητας θα είναι απολύτως πολιτικά υπερασπίσιμη» επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο σταθμό μας.
 
Ακούστε τη συνέντευξη: