Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
10/3/2016

Συνέντευξη του ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στα ''ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM''.


Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM’’ και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Ευαγγελάτο.

 

Μεταξύ άλλων τόνισε:

 

Για την ροή των προσφύγων και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Πιστεύω πως σιγά σιγά και με την συνδρομή του ΝΑΤΟ υπάρχει ένας περιορισμός. Πιστεύω πως υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός. Από την άλλη πλευρά υπάρχει το πρόβλημα των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ. Υπάρχει λοιπόν μία καλύτερη διάθεση από τους δήμους και τις περιφέρειες. Δεν θέλω να μπω στην λογική των αριθμών για το ποιος θα φιλοξενήσει και πόσους. Γίνεται λοιπόν μία πολλαπλή προσπάθεια. Για παράδειγμα συνεδριάσαμε δυο φορές για τα ασυνόδευτα παιδιά. Πάντως είμαι αισιόδοξος πως και αυτή είναι άλλη μία κρίση που θα την αντιμετωπίσουμε.

Για την Ειδομένη.

Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να σιγά σιγά να μεταφέρουμε κάποιους ανθρώπους σε κάποιες περιοχές, αυτό μερικές φορές έχει αποτέλεσμα, άλλες φορές αυτή η απόπειρα δεν πετυχαίνει.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι όπου κι αν τους τοποθετήσεις, θέλουν να πάνε να πάνε στα σύνορα και είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε να χρησιμοποιήσουμε κατασταλτικά μέτρα.

Για την Σύνοδο.

Είμαι αισιόδοξος. Περιμένω την επόμενη Σύνοδο κορυφής. Πρέπει να κατανοήσει η Ευρώπη πως πρέπει να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη σειρά πολιτικών για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και δεν είναι λύση να κλείνουν τα σύνορα. Ούτε η Ελλάδα φταίει γι΄ αυτόν τον πόλεμο και συνεπώς για το προσφυγικό.