Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
11/12/2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΣ κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟ MEGA


"Ένα από τα βασικά θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε είναι το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέχρι το τέλος του 2012 έπρεπε να γίνει η επόμενη φάση του Καλλικράτη που είναι ο βασικός νόμος ο οποίος διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που έχει ξεκινήσει είναι ημιτελές και πρέπει να ολοκληρωθεί." 

 Στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο MEGA και την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επόμενη φάση του "Καλλικράτη" και την επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

"Έστειλα εχθές μία επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη τον οποίο παρακάλεσα να έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα και να φτιαχτεί μία διακομματική επιτροπή έτσι ώστε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έστειλα αντίστοιχες επιστολές και στους Γενικούς Γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Θανάση Μπούρα και Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε εμπειρίες βουλευτών που έχουνε υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να καταθέσουν δηλαδή τις προτάσεις τους τις οποίες να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα"

Το μείζον είναι το θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να δούμε τι δεν έχει λειτουργήσει και ποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα τρία χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών καταλήγοντας.

"Είναι λογικό να δούμε σε ένα νομοθέτημα που έχει εφαρμοστεί μόλις τρία χρόνια τι έχει λειτουργήσει, τι δεν έχει λειτουργήσει και τι μπορούμε να βελτιώσουμε με βάση μία διακομματική συζήτηση. Να εξετάσουμε το πώς θα φτιάξουμε τις τοπικές κοινωνίες ώστε να είναι αποτελεσματικές για τον πολίτη αφού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με το κράτος.

Εδώ δεν χωράνε κομματικοί ανταγωνισμοί"