Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
 


   

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
   

  Α) ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  Ανακοινώνεται ότι η επικοινωνία των πολιτών τρίτων χωρών για τον προσδιορισμό ημερομηνίας κατάθεσης αιτήσεων χορήγησης ή ανανέωσης αδειών διαμονής θα γίνεται καθημερινά στην τηλεφωνική γραμμή 2131361700 (ώρες λειτουργίας 9.00 – 13.00).

  Επίσης οι πληρεξούσιοι/εξουσιοδοτούμενοι δικηγόροι θα μπορούν να καθορίζουν τα ραντεβού τους για τις καταθέσεις στην Γραμματεία της Γενικής Διεύθυνσης Ιθαγένειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρησης ημερομηνίας ραντεβού στην διεύθυνση: dikigoroi.ypes.gr

  Όσον αφορά μόνο τις αιτήσεις που έχουν προθεσμία υποβολής οι μεν δικηγόροι Αθηνών και Πειραιά θα προσέρχονται στον Πειραιά (Αγίου Διονυσίου 5) προκειμένου να προσδιορίσουν τα ραντεβού τους οι δε δικηγόροι επαρχίας θα επικοινωνούν στην τηλεφ. γραμμή 2131361700 (ώρες λειτουργίας 9.00 – 13.00).

  Οδηγίες:
  1) Εγγραφή δικηγόρου στο σύστημα: Συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία του/ της ενδιαφερόμενου/ης δικηγόρου.
  2) Αποστέλλονται οι κωδικοί πρόσβασης στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση.
  3) Πρόσβαση στο ημερολόγιο των ραντεβού μέσω των προσωπικών κωδικών (συγκεκριμένος αριθμός ραντεβού ανά δικηγόρο).

  Σημείωση:
  Στην περίπτωση όπου ο/η ενδιαφερόμενος/η χρειάζεται τεχνική βοήθεια θα μπορεί να επικοινωνεί με το metanet@ypes.gr.

  Διευκρινίζεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των ραντεβού εφαρμόζεται πιλοτικά προκειμένου να διασφαλισθεί η καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση την Υπηρεσία αρχικά των δικηγόρων ενώ σε δεύτερο στάδιο θα υλοποιηθεί και για τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους πολίτες τρίτων χωρών.


  Β) ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

  Οι επιδόσεις των αδειών διαμονής και απορριπτικών αποφάσεων πραγματοποιούνται από το Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης που βρίσκεται στην οδό Ευαγγελιστρίας 2, στον 6ο όροφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθημερινώς Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 09.00 - 13.00.